Henning Dahl
Morten Johansen

Gravstellerne AS

Vi er gravstellerne

Gravstell er et personlig valg, enten man velger å gjøre det selv eller om man lar andre gjøre det for seg. For mange er det for langt å reise til gravplassen, stellet kan være for tungt eller tidkrevende, og mange føler gartnerkunnskapene er utilstrekkelige.

– Ethvert gravsted har sin egen historie. De som er knyttet til gravstedet har sin personlige historie, og sine egne meninger og opplevelser som kan prege valgene rundt gravstell. Dette tar vi hensyn til gjennom våre tjenester, forteller Henning Dahl, daglig leder i Gravstellerne.

Selskapet Gravstellerne ble startet av to venner fra Asker og Bærum i 2015. Henning Dahl og Morten Johansen ønsket å tilby en personlig og mer skreddersydd gravstelltjeneste, basert på enkeltes personlige preferanser.

– Etter selv å ha vært på avdøde familiemedlemmers gravsteder, så vi at graver som ble stelt av kirkegårdsansatte bar preg av store innkjøp av blomster, som gjorde gravene veldig like og upersonlige, sier Henning. – Graver familiene våre selv betalte stell for var ikke som ønsket, og det ville vi derfor gjøre noe med. Gjennom Gravstellerne er kundene selv med på å prege gravstedet, slik at vi sammen ivaretar kundens ønsker og avdødes minne på en best mulig måte.

Ofte er ikke tjenestekjøperne klar over hva de egentlig har betalt for, slik Dahl selv opplevde. Jobben gjøres kanskje ikke som avtalt eller til avtalt tid, eller ting ryddes ikke opp i når det bør ryddes opp.

– Hos oss kan man velge produkter og tjenester som passer den enkelte, og vi utfører alltid jobben slik vi er blitt enige om. Vi har også leveransegaranti hos leverandørene våre, som betyr at plantene vi planter er friske og holdbare over tid. I tillegg til ordinært gravstell, tilbyr vi også andre tjenester og produkter, som bidrar til å gi en annerledes og bedre opplevelse av gravstedet og gravstellet, forteller Dahl.

Gravstellerne har i dag generell tillatelse fra alle Kirkelig fellesråd og kommuner på Østlandet, samt avtaler med gravlunder i de største byene i Norge. Fokuset ligger foreløpig mest på Østlandet, men selskapet har ambisjoner om å dekke hele Norge på lengre sikt.

– Tjenestene våre er blitt svært populære, og vi får mange gode og varme tilbakemeldinger når vi sender bilder av arbeid som er gjort på gravsteder, forteller Henning Dahl. – Vi spør alltid om kunden ønsker bilder tilsendt, og de aller fleste ønsker å se hvordan jobben er løst og hvor vakkert gravstedet er blitt. Og at kunder verdsetter arbeidet vårt, gir oss en ekstra god følelse for at vi tilbyr en riktig og ettertraktet tjeneste. Dessuten bidrar kundene våre og arbeidet vårt til at gravplassen blir et mer mangfoldig og flottere sted for alle. Gode minner fortjener godt stell, avslutter Dahl.

BESTILL NÅ

VI RENSER OG VASKER GRAVSTEINEN

MOTTATT FAKTURA FRA OSS ?

Vi svarer deg enklest via mail. Det er mange som ringer akkurat nå.